top of page

Ushtrimet Yoga - Nxemja e trupit

Në Yoga është shumë e rëndësishme për të bërë disa poza nxemje para një seancë kështu që ju do të jeni fizikisht i gatshëm për Yoga. Për më tepër ushtrimet do të përgatisin trupin tuaj për më shumë poza të vështira për në të ardhmen. Në këtë seksion, të mësojnë disa ushtrime që ju mund të bëni përpara një klasë Yoga: klikoni ne titull për ti par ushtrimet
 

 

Trajnime të syrit
Ashtu si çdo muskujt tjerë, muskujt e syve gjithashtu kan nevojë për stërvitje që të jenë të shëndetshëm dhe të fortë. Duke lëvizur sytë në çdo drejtim, pa kthyer kokën, këto pesë ushtrime të syrir do të forcojë muskujt e syve dhe për të përmirësuar shikimin. 
 

Ushtrime Qafe
Shumë njerëz kanë tensionin në qafat e tyre dhe supet, duke çuar në ngurtësi, sjellje e keqe, dhe tensioni dhimbje koke. Yoga mund të lehtësojë tensionin, të rrisë fleksibilitetin, dhe ton muskujt. Mëso disa ushtrime Qafa në këtë seksion. 
 

Ushtrime Krahësh
Shumë njerëz kanë tension në qafat e tyre dhe krahët, duke çuar në ngurtësi, form të keqe, dhe tension dhimbje koke. Yoga mund të lehtësojë tensionin, të rrisë fleksibilitetin, dhe ton muskujt. 

 

Zgjatje e krahësh
Zgjatja e krahëve ndikon shumë në lehtësimin e stresit dhe tensionin mbi krahët tuaj, si dhe prapa të gjithë shpinës. Ushtroni ket çdo ditë për disa javë dhe vëreni ndryshimet. Mëso disa segmente themelore për shpatullat në këtë seksion. 
 

Poza e Macës (Bidalasana)
Poza e Macës ju mëson për të filluar lëvizjen nga qendra juaj dhe për të koordinuar lëvizjen tuaj me frymarje. Këto janë dy prej temave më të rëndësishme në praktikë Yoga. Mbani në mend se kjo pozë nuk është e këshillueshme nëse keni ndonjë dhimbje në shpinë. Yoga mund të duket e thjeshtë, por ky është një aktivitet i fuqishëm. Në fakt, ju mund të lëndohen nëse ju bëni Yoga gabimisht, apo ju nuk keni kryer disa ushtrime të nxemjes se trupit përpara një klasë Yoga. Sa më shumë të jetë e mundur, të bëjë disa ushtrime të nxemjes se trupit kështu që ju do të jetë i përgatitur për çdo Yoga pozë qe ju doni të bëni. 

Yoga
bottom of page