top of page

Ashtu si çdo muskujt te tjerë, muskujt e syve gjithashtu kan nevojë për stërvitje të jenë të shëndetshëm dhe të fortë. Shumicen e kohës, ne kemi vetëm ndryshim shikimin tonë minimalisht nga e majta në të djathtë, sikur lexim, dhe ti kthejnë kokat tona nëse ne duam të shohim diku tjetër. Duke lëvizur sytë në çdo drejtim, pa kthyer kokën në të gjitha anet, këto ushtrimet syri do të forcojë muskujt e syve dhe për të përmirësuar shikimin. Merr frymë normalisht gjat ushtrimit. 

 

Së pari shikoni lart, pastaj të shohim poshtë. Tani të shikojmë të djathtë dhe pastaj të majtë. Shikoni në të djathtë, pastaj të shohim diagonalisht poshtë në të majtë. Përsëriteni në drejtim të kundërt. Tani imagjinoni një orë të madhe - të shikoni deri në orën 12, pastaj rrethi rreth tij, mjaft ngadalë për dy rundet më pas të shpejtë për tre.Përsëriteni ushtrimin në një drejtim të kundërt. Së fundi, të mbajë gishtin tuaj larg nga fytyra juaj, dhe lëvizin sytë tuaj nga të gishtit në mur përtej dhe prapa.

bottom of page