top of page

Yoga Ushtrimet - Pozat për ta nxehur trupin

 

Në përgjithësi, ngrohja e trupit apo muskujve varet nga stili i yoga që ju praktikoni. Ky seksion mbulon disa ushtrime nxemjesh që ju mund të bëni para se të ja filloni Yoga. 
 

Poza ngritur në këmb
Mësoni se si për të ushtruar poza te ndryshme në këmbë - Poza Triangle, duart te këmbët etj.


Pozat duke qendruar ulur.
Ka poza që mund ti bëni duke qendruar ulur.  Në këtë seksion mësoni se si ti bëni pozat si: poza Hero, pozaChildetj.

 

Pozat përdredhëse
Përveç forcimit të shpinës, gjysm-shpina përdredhja dhe Sage përdredhja jan pozat e yoga qe bëjnë ton dhe masazh zonën e barkut dhe për të përmirsuar tretjen e ushqimit.
 

Pozat shtrirë në shpinë
 Ky seksion mbulon disa poza te yoga që duhet ti bëni te shtrirë ne shpinë.  Siç janë Locust poza etj.  

Pozat përbysur 
Qëndrimi ne krahë, në kokë ndihmonë në qarkullimin e gjakut,  të stimulojnë  trurin, të rrisin funksionimin e gjëndrave të sistemit, dhe të lehtësojë presionin mbi organet e barkut.   

Pozat per zgjatjen e shpinës
Pozat për zgjatjen e shpinës nxisin fleksibilitet në  shpinë  dhe të  forcoj krahët, këmbët, dhe bark.

Pozat perfundimtare
Poza e kufomës ose Savasana jan pozat te cilat janë praktikuar zakonisht si relaksim përfundimtar në fund të yoga trejnimit.

bottom of page