top of page
ushtrime per gjyks, ushtrime per gjoks

Ushtrime per gjoks

 

Sa më shumë që të keni llojshmeri qat ushtrimeve per gjoks aq më shumë muskujt i ve ne punë.  Njëri ndër ushtrimet më të mira për gjoks është bench apo ushtrimi #1.  Sa herë ta ushtroni gjoksin bench duhet të jetë ushtrimi i parë.  Ushtrimi për gjoks duhet të vijoj në këtë mënyrë::  Ushtrimi 1, 2 dhe 3, javen tjetër 1, 3 dhe 6, javen tjeter 1, 4 dhe 7.  dmth cdo javë ndryshoni ushtrimet por ushtrimi #1 duhet ta ushtroni gjithemone.

 

1.  Bench  eshte ushtrimi me i preferuar ne fitness per gjyks.  Eshte nje ushtrim qe e zhvillon gjyksin vertet mirë.  Shpina mbajeni drejt në bench, asnjeher mos e lakoni shpinen kur ushtroni.  Duart i zgjatni deri sa te drejtohen dhe po ashtu e bjeni posht deri te gjyksi.  Shumica e njerzve shtyjne pesha teper te renda dhe nuk e bejn ketë ushtrim se si duhet.
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2. Flyes apo flutra, ketë ushtrim mund ta beni edhe bench apo edhe ne bench 45shkall.  Duart lakoni pak te brryli dhe kur ti hapni duart mos e le peshen te shkoj ma posht se krahu se mund ta lendoni veten.  Kur i hapni duart dhe pesha arrin ne nivel me krahun ndaluni dhe ngriteni perpjet duke i bashkuar duart ne mes.  Eshte shum e rendesishem gjatë gjithë ushtrimeve GJITHMON duke ushtruar ta paramendoni muskulin duke ushtruar dhe duke u zhvilluar.
    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3.  Shpinen mos e lakoni, zgjatni duart dhe bireni peshen deri te gjoksi.  Ky ushtrim eshte per pjesen e epert te gjoksit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   

4.  Ky eshte si ushtrimi #2 po nje variant tjeter ne bench 45shkall.  Ky ushtrim eshte per pjesen e epert te gjoksit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.  I njejti ushtrim si ushtrimi #1 por nje variant tjeter.  Preferohet qe te ndryshoni ushtrimet pasi qe futeni te gjithe muskujt ne funksion.  Ky ushtrim eshte per gjithë gjoksint .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.  Eshte nje ushtri i mir por edhe i rrezikshem pasi qe mund te lendoheni shume lehte, shumë bodybuilderave lendohen ne  krahun gjate keti ushtrim duke ngritur pesha te renda.  Duke e bere ketë ushtrim shtrengojeni gjoksin kur i beni duart bashkë.  Ky ushtrim eshte per pjesen e jashtme te gjoksit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.  Shpinen paralel me bench, uleni peshen ngadale dhe ngriteni ne te njejten menyrë. Ushtrim i mir per pjesen e poshtme te gjoksit.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.  Duhet te dini se si ta beni ket ushtrim.  Mund te perdoret edhe per gjoks por edhe per triceps.  Qe ta perdoreni per gjoks duhet qe trupin ta shtyni pakë perpara / si në figure, ndersa nese doni te ushtroni tricep mbajeni trupin drejt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

Working out, gym, bodybuidling, chest workout, push ups, flies, fitness, how to work out, chest exercises.

 

 

ushtrime per gjoks, ushtrime per gjyks, bench
ushtrime per gjoks, ushtrime per gjyks, bench
Fillimi i faqes - gjoksi
ushtrime per gjoks, ushtrime per gjyks, bench
ushtrime per gjyks, ushtrime fitnes
ushtrime per gjyks, ushtrime fitnes
ushtrime per gjyks, ushtrime fitnes
ushtrime per gjyks, ushtrime fitnes
ushtrime per gjyks, ushtrime fitnes

Dhe disa ushtrime tjera qe mund ti integroni, sa me shumë llojshmeri është më mirë

 

chest workout, bench press, inclinde press, gym, bodybuilding, fitness, flies

ushtrime per gjoks, ushtrime per gjyks, bench
ushtrime per gjoks, ushtrime per gjyks, bench
ushtrime per gjoks, ushtrime per gjyks, bench
ushtrime per gjyks, ushtrime fitnes
ushtrime per gjyks, ushtrime fitnes
ushtrime per gjyks, ushtrime fitnes
bottom of page