top of page

Yoga - Ushtrime Qafe

 

Shumë njerëz mbajn tensionin në qafat e tyre dhe supet, duke ndikuar në sjellje dhe dhimbje koke tensioni. Duke i përsëritur këto ushtrime ju lehtëson tensionin, rrit fleksibilitetin dhe ton muskujt. Bëj ato ngadalë dhe mbajeni shpinën tuaj drejt. Qafa jote e relaksuar dhe shpatullat tuaja përpara. Së pari rënie kokën tuaj mbrapa, pastaj heqin atë të drejtë përpara. Tani duke mbajtur kokën ngritur, kthejnë atë gjatë gjithë rrugës në të djathtë, përsëri në qendër, atëherë të gjithë rrugën në të majtë. Heqë kokën përpara dhe shkoni rreth e rrotull si rreth të gjerë të jetë e mundur.Përsëriteni në drejtim të kundërt. Tani, të ngriteni shpatullën e djathtë, pastaj ule poshtë. Përsëriteni me të majtën. Së fundi, ngre shpatullat në të njëjtën kohë, pastaj rënia e tyre poshtë përsëri. 

 

 1. Ule kokën përpara, mjekër në gjoks, më pas përsëri në pozicionin fillestar.

 2. Bëj në të djathtë, pastaj përsëri në pozicionin fillestar.

 3. Ule prapa, pastaj përsëri në pozicionin fillestar.

 4. Bëj në të majtë, pastaj përsëri në pozicionin fillestar.

 5. Përkulem përpara, mjekër në gjoks, lëvizje nga e djathta në të majtë, pastaj lëvizin nga e majta në të djathtë.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

bottom of page