top of page

Yoga - Poza e maces (Bidalasana)

 

 

Poza e maces ju mëson për të filluar lëvizjen nga qendra juaj dhe për të koordinuar lëvizjen tuaj me frym. Këto janë dy prej temave më të rëndësishme në asana praktikë. Drejtimi i qendrës suaj varet nga pozicionimi e legenit tuaj. Kjo është e rëndësishme sepse shpinë juaj është linja më e rëndësishme e energjisë.

 

 

HAPI 1: Filloni në duart tuaja dhe gjunjë. Pozicioni duart tuaja direkt nën supet tuaja dhe gjunjë tuaj drejtpërdrejt nën kuka. Gishtat përhapur plotësisht me gishtat e mesme duke treguar drejt përpara. Bëni shpinen tuaj horizontal dhe drejtë. Nguli sytë në dysheme. Kjo është zona juaj "neutrale" e pozicionuar. Kur pelvisi juaj është në neutral, shpinë juaj do të jetë në zgjerim të plotë, me të dyjanet,  e përparme dhe anën e pasme në mënyrë të barabartë të gjatë. 

 

HAPI 2: Si ju prisni për sugjerim  te brendshme, mos u varni në shpatullat tuaja. Në vend të kësaj, të krijojë një linjë të energjisë me anë të çdo krahu duke shtypur poshtë në duart tuaja dhe heqjen lart nga supet tuaja. Kthehu mbrapa dhe me radhë si kjo disa herë për t'u siguruar që ju të kuptoni lëvizjen. Duke qitur frymen jasht, varuni në shpatullat tuaja dhe bëjë veprimin e gabuar, duke mar frym mrena, zgjat krahët, të heqë nga supet dhe të bëjë veprimin e saktë. 
 

HAPI 3: Kur të jeni gati për të filluar, mer frymë thellë. duke qituer frymen jasht, ktheni kukat tuaj ne Tilt Mac. Bëni këtë duke butësisht tërhequr muskujt e barkut prapa drejt shpinës. Shtypni me forcë në rënie me duart tuaja në mënyrë që të qëndrojnë hiqet nga supet, dhe shtypni mes të shpinë në drejtim të tavanit, duke ber gjysëm harku me shpinë tuaj lart. Ule kokën tuaj nga brenda. Ia ngul sytë në katin mes gjunjët. 

bottom of page