top of page
Recent Posts

Ushtrimet Kardio që djegin më shumë kalori se sa vrapimi

Nëse vrapimi nuk është aktiviteti i preferuar për ju, ka shumë mënyra të tjera për të ushtruar të cilat mund të ju ndihmojë për djegien e kalorive në një kohë të shpejtë . Këto janë katër ushtrime që do të ju ndihmojë të djegini kalori, pa pasur nevojë të vraponi.

 

1) KettlebellSwing: Ky ushtrim është shpërthyes për kardio ,ku gjatë ushtrimit aktivizohen pothuajse se te gjithë muskujt .Po ashtu ky ushtrim aktivizon më shumë muskujt e këmbëve,vitheve,dhe duarve-krahët,si dhe rritë rrahjet e zemrës që do të thotë është mundësia që të djegni më shumë kalori.

 

2) Rowing Indoor: Një ushtrimë intensive që mund të shkrijë yndyrën, djegë kalori dhe ndërton muskujt e këmbëve ,krahë dhe shpindën. Një person që peshonë 85-kg mund të djegë 377 kalori gjatë 30 minutave vozitje të fuqishme, ose rreth 12.5 kalori në minutë.

 

3) Burpees: Një person që peshonë 80-kg djeg rreth 1.43 kalori në Burpee dmth në ekzekotimin e ushtrimit , sipas studimeve të fundit . Por ju duhet të ekzekutoni të paktën 10 hërë çdo 60 sekonda, ose një normë prej 14.3 kalori në minutë.

 

4) Kërcimi me Litar: Ushtrimë i moderuar dhe intezivi , kërcimi me litar djeg rreth 13 kalori në minutë. Ky ushtrim kardio përdor grupet më të muskujve më shumë se sa vrapim, dhe sfidat është ekuilibrimi dhe koordinimi.


Featured Posts
bottom of page